A pápa szerint az egyháznak bocsánatot kell kérnie a melegektől

2016.06.27. 10:00

A keresztények bocsánatkéréssel tartoznak a melegeknek, és mindazoknak, akiket támadott vagy kihasznált az egyház, mondta Ferenc pápa Örményországból hazafelé a pápai repülőgépen újságíróknak. 

"Megismétlem, amit az egyház katekizmusa mond: nem szabad diszkriminálni őket, tisztelni kell és támogatni őket a hitükben" - mondta a CNN és a BBC beszámolója szerint. "Úgy hiszem, az egyháznak nem csak a melegektől kell bocsánatot kérni, hanem a szegényektől, a kihasznált nőktől, a dolgoztatott gyerekektől is."

"És amikor azt mondom, hogy az egyház, a keresztényeket értem rajta. Az egyház szent, mi, keresztények vétkezők vagyunk".

A CNN James Martin tiszteletest idézve azt írja, a bocsánatkérés úttörő pillanat, egyetlen pápa sem tett ezelőtt ilyet. A pápát azután kérdezték a témáról, hogy egy német püspök azt nyilatkozta: az egyháznak bocsánatot kellene kérnie, hogy "nagyon negatív" a melegekkel kapcsolatban.

Ferenc 2013-ban azt nyilatkozta: ha valaki meleg, és keresi Istent, és jószándékú, ki vagyok én, hogy megítéljem?  • Hírek
  • Bankszámla