Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Öngyilkos merénylők robbantották fel magukat öngyilkos merénylők áldozatainak temetésén

2016.06.28. 06:50

Öngyilkos merényletek áldozatainak temetésén is öngyilkos merényleteket követtek el hétfőn Libanonban. Hatan meghaltak és 19-en megsebesültek, köztük a libanoni hadsereg négy katonája is. 

A négy merénylő hajnalban robbantotta fel magát, egy a szíriai határhoz közeli, zömmel keresztények lakta faluban, Kaában. Az első merénylő akkor robbantott, amikor útját állta egy helybéli, majd amikor több lakos is odasietett, a másik három terrorista is megindította a detonációt. 

Késő este azután újabb négy merénylő lépett akcióba a faluban. Megvárták, hogy a gyászolók egybegyűljenek a reggeli áldozatok temetésére készülve, majd robbantottak. Csak ők haltak meg, viszont megsebesítettek további 15 lakost.

A falu vezetősége ezek után nyomatékkal arra kérte a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és lőjék le azonnal azt, akit gyanúsnak vélnek.

Libanoni biztonsági források szerint a robbantássorozatokat az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet hajtotta végre, ám az eddig nem jelentkezett elkövetőként.