Elsírta magát a családirtó az orosz bíróságon

2016.06.29. 17:37

Életfogytiglant kapott az az orosz férfi aki saját családját ölte meg Nyizsnyij Novgorodban – írta a Newsru.com. A férfit a fegyházbüntetés mellett kényszergyógykezelésnek vetik alá – elmeállapota alapján azonban büntethető –, és ötmillió rubelt (22 millió forintot) kell fizetnie saját anyósának.

images 308854
Fotó: vremyan.ru

A hatóságok felelőssége is felmerült: 

A feleség korábban többször fordult a rendőrséghez férje agressziója miatt. A férj többször azzal fenyegetőzött, hogy halálra késeli őt és a gyerekeket. De a rendőrség nem lépett.

Ezután Oleg Belov 2015. július 26-án valóban halálra késelte hat kiskorú gyermekét és várandós feleségét. A holttesteket feldarabolta majd elutazott anyjához, akit 21 késszúrással megölt, attól tartva, hogy az asszony feladhatja őt a rendőrségen. A nyomozók szerint csak a véletlennek köszönhető, hogy az anyósáig nem jutott el.

A holttesteket egy héttel később találták meg, ezután bukkantak Belovra, aki az anyósa nevén lévő hétvégi házban volt. Elfogásakor a rendőrökre támadt, végül hason lőve tették ártalmatlanná.

A férfi a szerdai, reggel óta tartó ítélethirdetéskor felsírt, amikor felesége és kisgyerekeinek meggyilkolását idézte fel a bíró. Az utolsó szó jogán elmondta: nem bűnös, csak a rendőrség kényszerítette rá a beismerő vallomást. Korábban beismerte tettét és egyetértett az anyósának fizetendő jóvátétellel is, sőt, kijelentette, hogy 50 millió rubelt róna ki magára.

Az ügy kapcsán felvetődött a szociális hatóságok felelőssége is. Nem csak, hogy a rendőrök nem léptek, de azután sem történt semmi, hogy az orvosok pszichés zavarokat állapítottak meg Belovnál. Egyelőre azonban senkit nem vontak felelősségre a zavart, de büntethető gyilkoson kívül.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport