Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Eltűnt egy orosz repülő a tízfős legénységével Szibériában

2016.07.01. 09:39

Eltűnt az orosz rendkívüli helyzetek minisztériumának egy Il–76-os típusú speciális repülőgépe pénteken a szibériai Irkutszki területen, ahová erdőtüzek oltására vezényelték.

A szibériai régió katasztrófavédelmi hatóságának sajtószolgálata szerint a gép fedélzetén tízfős személyzet dolgozott – írta a RIA Novosztyi orosz hírügynökség.

A hatóságok egy másik repülőgépet indítanak az Il–76-os felkutatására. A keresést nehezíti, hogy az erdőtüzek miatt a területet sűrű füst borítja.

Egy légügyi forrás azt mondta, hogy a repülőgép mintegy háromezer méteres magasságban haladt, amikor eltűnt a radarok képernyőjéről. Azóta a géppel nem sikerült rádiókapcsolatot teremteni, írta az MTI.

A légiforgalmi szolgálatok egy forrása szerint a gép műszakilag kifogástalan állapotban volt, a személyzetnek pedig nagy tapasztalata volt tűzoltási feladatok teljesítésében, akárcsak humanitárius segélyek célba juttatásában és légi mentési akciók végrehajtásában.

Irkutszk térségében tombolnak Szibériában a legnagyobb erdőtüzek, amelyek mértékét a katasztrófavédelem segítségével sikerült csökkenteni. Az oltásra Il–76-os és Be–200 tűzoltó repülőgépeket vetettek be.