Friderika
9 °C
18 °C

Két évig kínozta és tartotta fogságban fiát egy férfi

2016.07.07. 18:34

Madridban a saját lakcíméről szabadított ki egy 19 éves fiút a rendőrség csütörtökön, írja a TheLocal. A fiút a bántalmazó apja tartotta fogságban.

A hatóság úgy értesült az ügyről, hogy a fiúnak sikerült egy segélykérő e-mailt elküldenie a helyi rendőrség egyik, családon belüli erőszakkal foglalkozó osztagának. A levélben azt kérte, hogy ne lépjenek vele kapcsolatba a mentés előtt, mert akkor az apja megölné őt.

police

A rendőrség gyorsan intézkedett, szereztek egy házkutatási parancsot és utána kimentek a segélyt kérő fiú lakcímére. A házat és az ablakokat fémrácsok védték, olyan volt, mint valami börtön. A fogvatartott 19 éves fiú csont sovány volt mikor rátaláltak. 180 centiméteres magasságához, csak 43 kiló társult. Azonnal kórházba szállították.

Az apa ellenállt a letartoztatásnak, végül erőszakot kellett a rendőröknek alkalmazniuk, hogy őrizetbe vehessék. Utólag kiderült, hogy az apa mentális beteg volt, a szomszédaival például azért veszett össze, mert azt gondolta róluk, hogy veszélyes sugárzást eresztenek rá és mérgezik a vizet a házában. A férfi azt is gondolta, hogy az orosz maffia is le akar számolni vele.