Újabb harminc halott Aleppóban

2016.07.09. 07:52

Legalább harminc civil meghalt és száznegyvenen megsebesültek Aleppó lakónegyedei elleni támadásokban, írja az MTI a szíriai média jelentése alapján.

A véres támadásokról hírt adott a Hszinhua kínai és több orosz hírügynökség is. Ezek szerint aknagránátok csapódtak be pénteken a damaszkuszi rezsimhez hű katonák ellenőrzése alatt lévő városnegyedekben röviddel a tűzszünet lejárta előtt.

Huszonhét ember halt meg egy egyetemi kollégium elleni támadásban (a kollégium jelenleg Aleppó és Idlíb tartományból való menekülteknek nyújt menedéket). További három ember vesztette életét al-Furkan városnegyed elleni támadásokban.

Egyelőre nem tudni, hogy mely lázadócsoport sértette meg a tűzszünetet.

A damaszkuszi rezsim szerdán 72 órás tűzszünetet hirdetett a muszlim böjti hónapot lezáró íd al-fitr idejére Szíria egész területére. A Szabad Szíriai Hadsereg nevű fegyveres lázadócsoport hasonlóképpen tűzszünetet hirdetett. A fegyvernyugvás péntek éjfélkor járt le.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű, kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező civil szervezet pénteken közölte, hogy legalább 23 civil, köztük két gyermek és tíz nő életét vesztette, mintegy negyvenen pedig megsebesültek azokban a légicsapásokban, amelyeket felkelők mértek Idlíb tartomány Darkús városának egy folyóparti üdülőhelyére.

A londoni székhelyű OSDH-t vezető Rámi Abder-Rahmán nem tudja, hogy a jelenlegi támadásért ki a felelős. A Törökországgal határos tartományt felkelő szervezetek, valamint az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet szíriai ágának számító an-Nuszra Front és más iszlamista csoportok ellenőrzik, ezért a szíriai és az orosz légierő támadásai gyakoriak a térségben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport