18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Torreádort ölt egy bika Spanyolországban

2016.07.10. 02:15

Horrordrámába fordult a Feria del Ángel fesztivál Spanyolországban. Egy bikaviadalon több száz megdöbbent néző szeme láttára a bika felnyársalta a torreádort, a 29 éves Victor Barriót. A tragédia a kelet-spanyolországi Teruelben történt.

Barrio profinak számított a szakmájában, húszéves kora óta dolgozott torreádorként. Azonnal kórházba szállították, de az orvosok már nem tudták megmenteni. Perforálódott a tüdeje, megsérült a mellkasi aortája, és amikor leállt a szíve, nem tudták újraéleszteni.

A bikaviadalt a tévé is közvetítette, így a nézők is láthatták, ahogy Lorenzo, a csaknem féltonnás bika a levegőbe repítette, majd halálra döfte Barriót. Az esetről készült videókat azonnal osztani is kezdték a közösségi médiában, így nemcsak a bikaviadal-rjaongókat háborította fel az eset. A tragédia után a fesztivált felfüggesztették.

30 év után újra a bika nyert a torreádor ellen

Hasonló esetre vagy húsz éve nem került sor. A bikaviadalokon az állatok ugyan évente átlagosan tíz embert ölnek meg, de matadort nagyon ritkán. Ilyenre utoljára 1987-ben volt példa, amikor egy kolumbiai torreádor, Joe Eslava Caceres tüdejét átdöfte a bika szarva.

A spanyol miniszterelnök, Mariano Rajoy Brey a Twitteren együttérzését fejezte ki a gyászoló családnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport