Sára, Márió
-2 °C
1 °C
Index - In English In English Eng

Már Auschwitzban sem szabad pokémonozni

2016.07.13. 08:24 Módosítva: 2016.07.13. 13:56

Egy sor történelmi tragédia helyszínén tiltották be a Pokémon Gót. Legutóbb, szerdán az auschwitzi tábor emlékhelyén kérték meg a látogatókat, hogy ne játsszák a népszerű mobilos szörnyecskekeresőt, írta a USA Today.  A vezetőség azt szeretné, ha a látogatók tiszteletet mutatnának az áldozatok iránt.

A héten a washingtoni holokausztmúzeumban és az arlingtoni nemzeti sírkertben is betiltották a mobiltelefonra applikálható Pokémon játékot.

Az elesett katonák sírja mellett és a holokauszt borzalmait feltáró, megörökítő múzeumban ezentúl tilos lesz a Pokémon Go.

"Az Arlingtoni Nemzeti Sírkertben az elesett katonák iránti tisztelet vendégeinktől és látogatóinktól is a legszigorúbban megköveteli a tiszteletet" - olvasható a sírkert keddi közleményében, amely hangsúlyozza, hogy "e megszentelt földben nyugvók mellett nem helyénvaló Pokémon Góval játszani".

A washingtoni holokausztmúzeum nem adott ki közleményt, de szóvivője, Andrew Hollinger ugyanilyen tartalmú nyilatkozatot adott az amerikai közszolgálati rádió (NPR) munkatársának. "Különösen nem helyénvaló Pokémon Gót játszani olyan helyen, amely a nácizmus áldozatainak állít emléket. Megpróbáljuk elérni, hogy a videojáték készítője kivegye a holokausztmúzeumot a játék helyszínei közül" - fogalmazott Hollinger.

Nyugdíjas vagyok, nem tudom, mi az a Pokémon Go

A Pokémon Go egy letölthető mobiltelefonos játék, amelyet két okostelefon-típusra lehet alkalmazni. A játékban a Pokémon című rajzfilmsorozatból ismert kis szörnyeket lehet gyűjtögetni, s a cél, hogy ebből minél több legyen. Az ugráló kis rajzfilmfigurákat meg kell találni, be kell fogni, ehhez a szoftverkészítő helyszínt és térképet is ad. Játszhat valaki egymagában is, de már alakultak csapatok, amelyek egymás ellen játszanak.

A Nintendo cég készítette játékprogram az Egyesült Államokban hallatlanul népszerű, Pokémon-mánia hódít szerte az országban, jóllehet, a telefonos alkalmazást csak nemrégiben dobták piacra.