Nándor
9 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Durvul a brit válság, bunyók mennek, pofonok szállnak a Downing Streeten

2016.07.21. 20:02

Alig hogy elült a Brexit utáni felfordulás David Cameron távozásával és Theresa May miniszterelnökké választásával, a nagy jövés-menést a Downing Street macskái is megszenvedték. A Telegraph cikke szerint a kormányfő macskáját már orvosoknak kellett kezelésbe venniük.

A bajok ott kezdődtek, hogy 2016 áprilisában új főegerészt kapott a külügyminisztérium  Palmerston, a kétéves, fekete-fehér macska személyében – már ha a személyében kifejezés itt ér. 

Palmerston
Palmerston

Az újonc Palmerston hamar rivalizálni kezdett Larryvel, a Downing Street 10 veterán egerészével, aki viszont már sokkal-sokkal régebb óta, 2011-től szolgálja a monarchiát és jóval idősebb is, becslések szerint már 9 éves lehet. Larry azután is pozícióban maradt, hogy David Cameron bejelentette a távozását, és a brit nagypolitika harcaival párhuzamosan ő is folytatta a sajátját. Így már hónapok óta megy az emberkedés, a balhézás egész nap...

...és egész éjjel:

Az ellenségeskedés azonban most új szintre lépett. Vasárnap fotósok végigfényképezték, ahogy Larry és Palmerston hosszú perceken át bunyózott. Azt az összecsapást Larry nyerte, miután a külügyes egerész megadta magát és elvonult. A képeket itt lehet megnézni.

De a harc ezzel nem ért véget. Larryt most egyenesen állatorvosoknak kellett ellátniuk, miután szerda reggel bicegve érkezett haza egy kemény este után. A Downing Street szóvivője szerint a jobb mellső lábára sántító Larry várhatóan teljesen fel fog épülni, de azt nem tudta megmondani, pontosan mi is történhetett vele. A sajtó természetesen egyértelműen Palmerstonra gyanakszik, meg arra, hogy Larry viselkedésére külön rossz hatással lehetett főnöke, Cameron távozása is. 

A gyógyíttatás költségeit egyébként a miniszterelnöki személyzet dobta össze a macskának.

Arról, hogy mi ez a macskamánia a brit kormányfőknél, itt írtunk.