Salamon
9 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Harmadik napja nem találják az eltűnt indiai csapatszállítót

2016.07.24. 10:42

Vasárnap már harmadik napja folytatódott a kutatás a Bengáli-öböl felett egy viharban eltűnt indiai katonai repülőgép után, eredménytelenül, írja az MTI.

Ahogy arról pénteken beszámoltunk, magyari idő szerint péntek hajnalban eltűnt egy indiai katonai szállítógép a Bengáli-öböl felett, fedélzetén 29 emberrel.

Az Antonov An-32-es repülő az India keleti partján fekvő Csennaiból (régebbi nevén Madrász) szállt fel helyi idő szerint reggel fél kilenckor, és a mianmari partokhoz közeli Andaman- és Nikobar-szigeteken lévő Port Blair támaszpont felé tartott.

Elvileg három órával felszállás után kellett volna leszállnia, de nem érkezett meg. Keresésére azonnal kutató-mentő alakulatok rajzottak szét a Bengáli-öbölben, de egyelőre még nem jártak sikerrel. Míg szombaton viharok nehezítették a kutatást, vasárnap tiszta égbolt mellett folytatódhatott a keresés.

A légierő és a haditengerészet 16 hajót, egy tengeralattjárót és hat repülőgépet küldött az eltűnt gép keresésére.

Az indiai légierő (Indian Air Force - IAF) több mint 100 orosz gyártmányú An-32-est tart üzemben; a gép a hatvanas években kifejlesztett An-26-os exportra felturbózott változata, amit a brezsnyevi Szovjetunióval való jó viszony zálogaként rendelt meg Indira Gandhi miniszterelnök. A típus hosszú szolgálati ideje alatt eddig két ízben fordult elő baleset az IAF kötelékeiben, 1986-ban és 2009-ben zuhant le egy-egy gép.