Nándor
3 °C
16 °C

Szíriai menekült ölt machetével Stuttgart mellett

2016.07.24. 18:05

Machetével megölt egy nőt, két másik embert megsebesített egy férfi Stuttgart mellett – írta az Independent. Őrizetbe vétele után a rendőrség megerősítette: az elkövető egy 21 éves szíriai menekült volt. A támadást egy kebabos mellett követte el a délnyugat-németországi kisvárosban, Reutlingenben, nagy pánikot okozva a járókelők között.

A lengyel külügyminisztérium vasárnap éjjel közölte: a megölt nő lengyel állampolgár volt – írta az MTI. 

A lengyel sajtó úgy tudja, az asszony várandós volt.

Információk szerint a férfi másfél éve ismerte a nőt, akivel együtt is dolgozott a kebabosnál.

A szemtanúk szerint a machetéjével egy rendőrautó után is rohant, majd egy arra guruló civil autó ütötte el, de elsőre úgy tűnik, ettől nem sérült meg súlyosan. A férfi végül lefeküdt a földre, nem mozdult, amikor a rendőrök lefogták.

Állítólag a gyilkosság előtt a férfi veszekedett vele. A rendőrség előtt korábban is ismert volt az elkövető személye.

A rendőrség szerint a merénylő egyedül volt, őrizetbe vétele után nem várható újabb támadás a környéken.

Mindez alig két nappal a müncheni ámokfutó akciója után történt, ahol egy pszichésen zavart, Németországban született iráni származású 18 éves fiatalember ölt meg kilenc embert, mielőtt öngyilkos lett. Annak a támadásnak nincsen köze az Iszlám Államhoz, nem terrortámadásról van szó, ellentétben a múlt heti másik támadással, ahol a München felé tartó vonaton egy 17 éves afganisztáni fiú támadott késsel egy hongkongi családra.