Ida
6 °C
9 °C

Tizenkilenc embert megölt egy késes merénylő Japánban

2016-07-25T220528Z 772232672 S1BETRRLKAAA RTRMADP 3 JAPAN-ATTACK
2016.07.25. 23:31 Módosítva: 2016.07.25. 23:35

Már 19 halálos áldozata van annak a kedd hajnali késes ámokfutásnak, amit egy fogyatékkal élőknek otthont adó létesítményben követtek el Tokió közelében. A feltételezett merénylő az egészségügyi intézmény egyik korábbi dolgozója, a 26 éves Uemacu Szatosi.

Az NHK információ szerint a támadásnak legalább negyvenöt sérültje is van, közülük 28 ember állapota súlyos.

A késelő hajnalban rontott be a fogyatékkal élőknek otthont adó intézménybe. A rendőrséget hajnali fél háromkor riasztotta a Kanagava prefektúrai Szagamiharában található létesítmény egyik munkatársa, aki azt mondta: „valami szörnyűség történik”.

A férfi a támadás után maga sétált be a rendőrségre, ahol feladta magát. A rendőrség hivatalosan emberöléssel gyanúsította meg. Az Aszahi Simbun című japán napilap tudósítása alapján az ámokfutó a rendőrség tájékoztatása szerint azzal indokolta tettét, hogy „meg akarja szabadítani a világot a fogyatékkal élőktől”.

A Japan Times írja, hogy a világháború utáni időszak legsúlyosabb tömeggyilkossága történhetett Szagamiharában, amit egy személy követett el.

2001-ben ugyanezen a napon késelt halálra nyolc kisgyereket egy súlyos mentális zavarokkal küszködő férfi egy oszakai általános iskolában.

(Borítókép: Rendőrök a fogyatékkal élőknek fenntartott intézmény előtt Szagamiharában, ahol a késelés történt. Fotó: Reuters / Kyodo)

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport