Valter
16 °C
31 °C

Kiderült, hogy miért zuhant le a hőlégballon Texasban

2016.08.01. 06:17

Elektromos vezetéknek ütközött, ez okozta a texasi hőlégballon tragikus balesetét - mondta vasárnap az amerikai közlekedésbiztonsági hivatal vezetője (NTSB). A hivatal korábban azt közölte, hogy a Lockhart város közelében történt balesetben a fedélzeten tartózkodó mind a 16 ember életét vesztette.

Robert Sumwalt a balesetről elmondta, hogy a nagyfeszültségű vezeték helyi idő szerint 7 óra 42 perckor elszakadt, egy perccel később pedig megérkezett az első segélyhívás. A becsapódás helyszíne mellett egy elektromos vezeték volt, a balesetet követően készült légi felvételeken pedig megperzselődött talajt lehetett látni.

A bizonyítékokból arra lehet következtetni, hogy a ballon, vagy a hőlégballon valamelyik alkotóeleme, nekiütközött a távvezetéknek, de nem a tartóoszlopnak.

A közlekedésbiztonsági hivatal számos tényezőt figyelembe vesz majd a vizsgálatnál, többek között a ködös időjárásról szóló jelentést, de rendkívül fontos szerepe van a szemtanúk beszámolóinak, továbbá a mobiltelefonokkal készített videofelvételeknek is.

A hőlégballon mintegy 13 kilométert tett meg a balesetig, az utasokat szállító kosarat majd egy kilométerre találták meg a ballontól. A halálos áldozatok azonosítása sokáig eltart majd. Szólt arról is, hogy a hőlégballont Csehországban gyártották a Heart of Texas nevű cég számára.