Gyárfás
16 °C
29 °C

Külföldiek szállásánál robbantottak a tálibok Kabulban, tucatnyi áldozat

2016.08.01. 01:30 Módosítva: 2016-08-01 01:35:06

Teherautóba rejtett pokolgép robbant külföldieket is elszállásoló épület előtt az afgán fővárosban, Kabulban hétfőn - közölte az MTI. A robbanás után több helyen megszűnt az áramszolgáltatás, négy fegyveres támadást indított a szálló ellen. A városban megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.

A híradás szerint a támadás idején a szállóban 11 külföldi állampolgár, kilencfős kiszolgáló személyzet és 26 biztonság őr volt.

A robbanást követően Kabulban több helyütt megszűnt az áramszolgáltatás, és fegyveresek támadást indított a szálló ellen. A városban megszólaltak a szirénák, sokan a robbanás zajára kiszaladtak az utcára.

Gul Aga Roháni, a kabuli rendőrparancsnok helyettese elmondta, hogy a robbanás a nemzetközi repülőtértől keletre történt, a Northgate nevű szállodánál, ahol külföldi vállalkozók is laknak. Annak ellenére, hogy erős volt a robbanás, viszonylag kevés volt az áldozat. Abdul Rahman Rahimi kabuli rendőrfőnök azt mondta, hogy a detonáció következtében egy támadó meghalt, két társát pedig lelőtték a rendőrök. Egy rendőr is meghalt, négy pedig megsebesült.

Zabihulla Mudzsahid, a tálibok szóvivője az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben megerősítette, hogy ők az elkövetők. Állítása szerint fegyvereseik behatoltak az épületegyüttesbe, és tucatnyi áldozata volt a támadásban, de a szélsőségesek sokszor túlzásokba esnek, amikor terrorcselekményeik áldozatairól adnak hírt.