Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Véres leszámolás volt Nápoly központjában

2016.08.03. 20:26

Fegyveres üldözés zajlott le szerdán Nápoly belvárosában, két ember meghalt, egy pedig megsebesült, írja az MTI. A hatóságok szerint az incidens azt bizonyítja, hogy újraéledt a háború a szervezett bűnözés klánjai között a város feletti uralomért.

Az eset fényes nappal, a nápolyi városközpontban történt. A Sequino-klán három tagja éppen egy szűk utcában motorozott, mikor egy másik motorral találták szembe magukat. Ezen utaztak gyilkosaik, akik tüzet nyitottak rájuk, a szemtanúk szerint hét-nyolc lövést adva le. Egyikük a helyszínen meghalt, egy társa a kórházba szállítás közben halt bele sérüléseibe. Harmadik társuk könnyebb sérülésekkel megúszta a dolgot.

A nápolyi rendőrség szerint egyértelműen leszámolás történt.

Az olasz maffiaellenes nyomozóigazgatóság egyébként éppen a héten figyelmeztetett, hogy Nápolyban kiújult a camorra családjai közötti harc. A hatósági adatok szerint a városban és térségében a camorrához 110 klán tartozik. Utoljára 2004-ben került sor a klánok közti háborúra, ekkor hetvenen haltak meg.