16:00, November 29.
Ecuador 0
Szenegál 0
Kalifa Nemzetközi Stadion A csoport
16:00, November 29.
Hollandia 0
Katar 0
al-Bajt Stadion A csoport
20:00, November 29.
Wales 0
Anglia 0
Ahmad bin Ali Stadion B csoport
20:00, November 29.
Irán 0
Egyesült Államok 0

Visszafoglaltak egy várost az Iszlám Államtól

2016.08.06. 14:59

A szíriai ellenzéki erők amerikai támogatással, két hónapig tartó harcok után "szinte teljesen" visszafoglalták az Iszlám Államtól az észak-szíriai Manbidzs városát - közölte szombaton az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű szervezet.

A kiterjedt szíriai aktivistahálózattal rendelkező londoni székhelyű szervezet közlése szerint a Szíriai Demokratikus Erők nevű arab-kurd koalíció elfoglalta Manbidzsot, de átfésüli a belvárost a még ottmaradt dzsihadisták után kutatva.

Egy katonai szóvivő azt mondta, hogy még folytatódnak a harcok, de

a város mintegy 90 százalékát már megtisztították az Iszlám Állam harcosaitól.

A Szíriai Demokratikus Erők amerikai légi támogatással két hónapja, május 31-én indított offenzívát az Aleppó tartományban lévő Manbidzs visszafoglalására. Ez volt az utolsó olyan város a szíriai-török határ térségében, amely még a dzsihadisták kezén volt. A szervezet az amerikaiak vezette nemzetközi koalíció légi támogatásával először kifüstölte őket a környékbeli kisebb településekről, majd június 23-án behatolt a városba, jelentette az MTI.

Manbidzs visszafoglalásával a Szíriai Demokratikus Erők elvágja a török határtól az Eufráteszig, valamint a terrorszervezet szíriai fellegvárához, Rakkához vezető utat. Ezen az útvonalon történik az Iszlám Állam utánpótlásának biztosítása, illetve fegyvereseik mozgatása.

Az Iszlám Állam 2014. június 29-én kiáltotta ki a kalifátust, amelynek területe Szíria, valamint Irak északi és középső részeire terjed ki.  • Hírek
  • Bankszámla