Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ilyen cukin még nem törtek rommá kiállítási tárgyat

2016.08.08. 23:29

Egyre gyakoribb a műtárgyak nem szándékos megrongálása, az eddigi csúcs talán a hölgy, aki elkezdte megfejteni a keresztrejtvényt, ami igazából kiállítási darab volt. Egy másik alkalommal ott felejtett szemüveget néztek kiállítási tárgynak, és fényképezett mindenki. Az is felejthetetlen, hogy a takarítónők rendszeresen dobálnak ki műtárgyakat, mert szemétnek hiszik őket. Mondjuk ez a 2015-ös eset megbocsátható kategória az alkotást elnézve.

De azért az alábbi történet új fejezetet nyit az akaratlan múzeumi rongálásban is:

ezgif-3539295592.gif

Az eset még májusban történt, de csak most került nyilvánosságra. Az amerikai National Watch and Clock Museum, azaz karóra- és óramúzeumban egy idősebb pár fényképezni szerette volna az ott kiállított egyik órát. De hát nyilván nem volt úgy jó, ahogy a kurátorok a falra rakták, úgyhogy elkezdték igazgatni. Egyre jobban. Egészen addig, amíg darabokra nem hullott. Utána viszont cukin a falhoz hordják a darabokat.