Alajos, Leila
20 °C
36 °C

45 halott a mexikói sárlavinában

2016.08.09. 06:04

 Negyvenötre nőtt a földcsuszamlások áldozatainak a száma Mexikó keleti, vihar sújtotta részén, de tartani lehet attól, hogy újabb holttestek kerülnek elő a sárlavinák miatt összedőlt épületek romjai alól – írta az MTI.

Az egy nappal ezelőtti hírek még 38 halottról szóltak.

A helyi hatóságok legfrissebb összesítése szerint a Pueblo állambeli Huauchinango városában – ahol a legnagyobb tragédia történt – legalább 32 ember halt meg, köztük 15 gyerek. Mintegy 600 családot evakuáltak a város veszélyeztetett területeiről. A túlélők utáni kutatás folytatódik, mintegy hatszáz katona, tűzoltó, rendőr és mentőszakember keresőkutyákkal vesz részt a mentésben.

Pueblo államban két híd dőlt össze, utak rongálódtak meg, több település maradt áram nélkül.

A vele szomszédos Veracruzban legfrissebb hírek szerint 13 ember halt meg a földcsuszamlásokban, kétezernél több épületben keletkeztek károk, több mint 11 ezer ember került emiatt bajba.

A trópusi viharrá szelídült Earl hurrikán helyi idő szerint péntekre virradóra csapott le Veracruzra óránkénti 65 kilométeres széllökések kíséretében, 1600-nál több házban okozott károkat, mintegy 8200 ember került bajba miatta. Tizenöt folyó lépett ki a medréből.

Közben a Csendes-óceán felől közeledik a mexikói partok felé a Javier névre keresztelt trópusi vihar. Helyi idő szerint hétfő este mintegy 80 kilométerre volt a Kaliforniai-félsziget csücskén fekvő Cabo San Lucas üdülővárostól. A vihar óránkénti hét kilométeres sebességgel, száz kilométeres széllökések kíséretében halad a mexikói partok felé.