Nyaktörés miatt halt meg a 10 éves fiú a kansasi vízi csúszdán

2016.08.09. 09:06

Újabb részletek derültek ki az egyesült államokbeli Kansasban, a világ legmagasabb vízi csúszdáján történt vasárnapi halálos balesetről. Scott Schwab republikánus képviselő fia, a tízéves Caleb Thomas Schwab nyaka törhetett el, amikor lecsúszott a Niagara-vízesésnél is magasabb játékon, írja a kansasi rendőrség nyomozására hivatkozva a CBS News.

Az azonban továbbra sem tisztázott, mik voltak a baleset pontos körülményei. A rendőrség viszont közölte, hogy vasárnap két másik nőt is kórházba kellett szállítani a csúszdán szerzett kisebb arcsérülések miatt. A hatóság közleményében arról tájékoztatott, hogy a két nőnek nem volt köze Schwabhoz. 

A baleset körülményeit jelenleg is vizsgálják, a Schlitterbahn Water Park a nyomozás alatt végig zárva marad. A Verrückt (Őrült) nevű csúszda több mint 51 méter magas, 264 lépcsőfokot kell megmászni ahhoz, hogy valaki lecsúszhasson rajta, közölte az MTI. A Guinness-rekordok közé is bekerült a világ legmagasabb csúszdájaként, amin több személyes csónakokkal lehet lecsúszni. A használathoz legalább egy méter magasnak, a csúszáshoz használt csónakok súlya pedig legalább 180 kilogramm kell, hogy legyen a biztonságos használathoz.

A tízéves kisfiú édesapja közösségi oldalán azt írta, hogy „borzalmas érzés volt Caleb nélkül hazaérkezni.” Egyedül abban leltek némi vigaszt a feleségével, hogy tudják, a gyermek is hitt Jézus Krisztusban, ezért egy nap majd újra találkozhatnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport