Meghalt a svájci késes támadó és az egyik áldozata is

2016.08.14. 13:36

Belehalt sérüléseibe a szombati St. Gallen-i vonaton elkövetett gyújtogatásos és késeléses támadás egyik sérültje és maga a támadó is vasárnap délelőtt. Az első halálos áldozat egy 34 éves nő volt, rajta kívül még öt áldozatot ápolnak – írja az MTI a St. Gallen-i rendőrség tájékoztatására hivatkozva.

A támadás indítékát egyelőre nem sikerült megállapítaniuk a hatóságoknak. Egyelőre annyit közöltek, hogy semmi sem utal arra, hogy terrortámadásról lenne szó. Az elkövetőnek „tipikusan svájci neve van”, a lakását is átkutatták. A 27 éves támadó eddig nem követett el semmilyen bűncselekményt, priusza sem volt.

Szombaton Buchs és Sennwald állomások között kezdett a késelésekbe, gyúlékony anyagot locsolt szét és felgyújtotta az.  A vonaton a helyi beszámolók szerint 100 ezer frankos kár keletkezett, ami körülbelül 27 millió forintnak felel meg. 

A sérültek között van egy hatéves gyerek, egy 17 éves fiú és egy lány, egy 34 éves és egy 43 éves nő, és egy 50 éves férfi. Néhányan súlyos, a helyi sajtó szerint életveszélyes állapotban vannak.