Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A német alkancellár neonáciknak mutatta a fukkot

2016.08.17. 23:40 Módosítva: 2016-08-17 23:40:33

Sigmar Gabriel, Németország alkancellárja és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) elnöke mosolyogva, középső ujjának bemutatásával köszönötte még múlt héten német szélsőjobbosok tüntetését - írja Bild. Az eset még múlt pénteken történt az Alsó-Szászországhoz tartozó Salzgitter városában, azonban kedden került csak elő videófelvétel az esetről. 

A tüntetők maszkokban jelentek meg és többek között kommunistának és kultúr-marxistának nevezték a politikust. A középsőujj mutogatós incidens után Gabriel párbeszédre hívta a tüntetőket azzal a feltétellel, hogy leveszik a maszkjukat a beszélgetéshez. Ebbe a tüntetők nem mentek bele, és inkább távoztak. 

Gabriel a menekültválság kapcsán adott Merkel-párti nyilatkozatokon túl azzal húzta ki a gyufát a kopaszoknál, hogy egy korábbi interjúban elmondta, hogy saját apjával 18 éves korában megszakított minden kapcsolatot, amikor megtudta, hogy náci elveket vall.