Aliz
6 °C
14 °C

Darázscsípés miatt maradt el Szigeti László pere

2016.08.18. 16:40

A bíró darázscsípése miatt halasztották el az MKP volt oktatásügyi miniszterének perét, írja az Új Szó. Szigeti László tárgyalását csütörtök reggel kilencre hirdették meg, azonban novemberre halasztották el, mivel Iveta Halvoňoívá bírónőt a szemén érte a csípés.

A lap szerint a tárgyaláson már csak az írásos bizonyítási eljárást kellett volna befejezni, és felolvasni a zárszavakat, illetve az sem kizárt, hogy a bíróság ítéletet is hirdetett volna. A költségvetési csalással gyanúsított Szigetit egytől öt évig terjedő szabadságvesztés fenyegeti. Az új tárgyalás pontos időpontjáról későbbre ígértek tájékoztatást.

szigeti laszlo 150825-714x402
Fotó: mkp.sk

vád szerint a volt miniszter a nemesócsai iskola tornatermére folyósította a támogatást, ám abból egy magáncég csarnokának újította fel. Szigeti tíz éve, 2006-ban, öt hónapig volt oktatásügyi miniszter, ezalatt egyezett meg Nemesócsa polgármesterével a támogatás odaítélésében, ő azonban tavaly januárban meghalt.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?