Meghalt a vérző fejű szír kisfiú testvére

2016.08.20. 20:37

Három nappal az aleppói rakétatámadás után belehalt sérüléseibe a tízéves Ali Daknes, aki annak a négyéves szír kisfiúnak a bátyja, akinek fényképe nemrég bejárta a sajtót, illetve a szíriai háború jelképévé vált, írja az Independent.

A gyermek apja, Abu Ali elmondta, hogy a kisfiú épp a barátaival játszott a házuk előtt, amikor a szerdai légicsapás történt. Alit testvéreivel és a szülőkkel együtt kórházba szállították, ám sérülései olyan súlyosak voltak, hogy szombatra rosszabbul lett, végül pedig életét vesztette.

Egy helyi segélymunkás közben arra hívta fel a sajtó figyelmét, hogy a városban napi több tucat hasonló eset történik, nekik pedig egyre nehezebb a munkájuk, többen is életüket vesztették a mentések során.

Aznap éjjel kisgyerekek holttesteit húztuk ki a romok alól. Nekik nem volt szerencséjük, de az ő képük nem került a címlapokra és nem rázta meg a világot

– mondta Ibrahim al-Haddzs, aki arról is beszámolt, hogy egyik kollégáját egy alkalommal például a saját házához riasztották, ahol felesége és gyermekei holtan hevertek a romok alatt.

Oroszország közben továbbra is tagadja, hogy köze lenne a szerdai támadáshoz, amely során legalább nyolcan meghaltak – a halálos áldozatok közül öten gyerekek voltak. Oroszország gépei sosem támadnak lakott területeken Szíriában – jelentette ki közleményében az orosz védelmi minisztérium pénteken. Szerintük az aleppói felkelők hajtottak végre támadásokat, hogy megakadályozhassák a humanitárius erőfeszítéseket.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport