Erzsébet
1 °C
4 °C

A Fülöp-szigeteki elnök nagyban trollkodik

2016.08.24. 12:03

A kábítószer-kereskedők elleni háborújáról és szabadszájúságáról ismert Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte azt mondta: csak viccelt, amikor az ENSZ-ből való kilépéssel fenyegetőzött - írja az MTI. Duterte azután fenyegetőzött a világszervezet faképnél hagyásával vasárnap, hogy egy ENSZ-szakértő szót emelt az önbíráskodás, valamint a kábítószer-kereskedők, illetve -fogyasztók önkényes és tömeges megölése ellen. Azt mondta: "miért kéne ezekre a hülyékre hallgatnunk?".

"Lehet, hogy úgy döntök, kilépünk az ENSZ-ből" - mondta a politikus. A Fülöp-szigeteki elnök néhány nappal később lehiggadhatott, és kedélyeskedéssel próbálta meg elvenni szavai élét. "Hát semmi humorérzéketek sincs?" - kérdezte kedden az őt faggató, nyilatkozata miatt aggódó újságírókat.

Hétfő óta több magas rangú helyi tisztségviselő próbálta enyhíteni az elnök szavai által okozott károkat.

A populista politikus májusi megválasztása óta több mint 1700 embert gyilkoltak meg az ázsiai országban. Hivatalos adatok szerint a rendőrség 712-vel végzett közülük a drogellenes műveletek során, a többiek életét ismeretlen fegyveresek oltották ki.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?