Albert, Lipót
2 °C
12 °C

Megtámadtak egy tengerparti éttermet, gránátokat dobnak a rendőrökre Mogadisuban

2016.08.25. 21:28 Módosítva: 2016-08-25 23:42:41

Az as-Sabáb iszlamista fegyveresei megtámadtak egy éttermet Szomália fővárosában, Mogadisuban. Először egy autóba rejtett bombát robbantottak fel a tengerparti étteremnél, aztán pedig tűzharcot vívtak a biztonsági erőkkel, írja az al-Dzsazíra.

„Megtámadtuk a Banadir éttermet, harcosaink pedig bent küzdenek" – állította a Reuters szerint az al-Kaidához köthető szervezet szóvivője.

A támadás kezdete után órákkal is tartottak még a harcok. A biztonsági erőknek sikerült elfogniuk egy sebesült támadót, húsz embert pedig kimenekítettek az étteremből.

Egy szemtanú szerint az as-Sabáb fegyveresei gránátokat is dobáltak a rendőrökre. Állítólag két holttest is feküdt a földön. A belbiztonsági miniszter a Twitterén azt kérte, hogy a közelben lévők maradjanak otthon, vagy a szállodájukban, és autóval se közelítsék meg a helyszínt.

Az AP szerint az as-Sabáb korábban felrobbantott egy autóbombát az új török nagykövetség közelében.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?