Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Angela Merkel konvojába akart beállni egy cseh férfi

2016.08.26. 12:11 Módosítva: 2016-08-26 12:12:54

A cseh rendőrség letartóztatott egy embert csütörtökön, aki bele akart hajtani az aznap Prágába látogató Angela Merkel autókonvojába - írja a Local. A férfi egy fekete Mercedesszel akart beállni a konvojba, ami a prágai reptér és a cseh parlament között közlekedett.

A rendőrség őrizetbe vette a férfit, és elmondták, hogy Angela Merkel nem volt veszélyben.

Úgy próbált beállni a konvojba, hogy áthajtott néhány rendőrön, akik biztosították az útvonalat. A férfit megállító rendőröknek használniuk kellett a fegyverüket. A mercedeses férfi egyedül volt, és nem volt fegyvere, de találtak olyan tárgyakat az autójában, amik veszélyesek lehettek volna, például néhány betonkocka.

Merkel csütörtökön tárgyalt a cseh miniszterelnökkel, Bohuslav Sobotkával és az elnökkel, Milos Zemannal az EU brexit utáni jövőjéről. Merkel látogatásakor több száz ember tüntetett ellene a városban azért, mert tavaly nyáron megnyitotta a határokat a migránsok előtt.