Szilvia
5 °C
16 °C

Legalább 16-an meghaltak egy moszkvai raktártűzben

2016.08.27. 10:26

Tűz ütött ki egy raktárépületben Moszkva északkeleti részén, 17 ember már biztosan meghalt, és többen megsérültek – írja az orosz RT. Az áldozatok vendégmunkások voltak, akik a gyárépületben is laktak. Egyikük már a kórházba szállítása után halt meg.

Az áldozatok számát a moszkvai régió vészhelyzeteiért felelős minisztérium is megerősítette a TASS hírügynökségnek. A minisztériumi közlemény szerint a tűzoltók oltás közben vettek észre egy szobát, amelyet a tűz teljesen elvágott a külvilágtól, ide betörve találtak rá a 16 holttestre.

A tűzoltóknak 12 embert sikerült élve kimenekíteniük a négyezer négyzetméteres raktárból, amely egy nyomdaipari vállalathoz tartozik. A tűz oka egyelőre nem ismert, Szergej Szobjanyin, Moszkva polgármestere Twitter-üzenetben közölte, hogy még vizsgálják, mi történhetett.

Egy szemtanú videója a füstölő raktárépületről:

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?