Dezső
15 °C
28 °C

Nagybátyja piti bűncselekménye buktatta le a kínai sorozatgyilkost

2016.08.29. 15:26

Elkapták a kínai hatóságok azt a sorozatgyilkost, aki 1988-2002 között 11 nőt erőszakolt és gyilkolt meg Kína északi részén, írja a BBC. Az 52 éves, kétgyermekes családapát a feleségével együtt üzemeltetett boltban fogták el.

Gao Chengyong, a kínai Hasfelmetsző Jack áldozatai piros ruhát viselő nők voltak, akiket hazáig kísért, majd megerőszakolt, megcsonkította a testüket, és elvágta a torkukat. A legfiatalabb áldozata egy 8 éves kislány volt.

Az első áldozata egy 23 éves nő volt, akit Baiyin városban támadott meg abban az évben, amikor megszületett az első fia. A nőn 26 vágás nyomát találták meg. A későbbi gyilkosságok is hasonlítottak ehhez, fiatal, egyedülálló nőket szemelt ki, akiknek gyakran megcsonkította a nemi szervüket is. Azt egyelőre nem tudni, hogy miért vetett véget a gyilkosságoknak 2002-ben.

A rendőrség egy olyan ismeretlen szexuális perverzet keresett évekig, aki gyűlöli a nőket, de visszahúzódó és zárkózott életet él. Viszont nem jutottak semmire, annak ellenére sem, hogy felajánlottak 30 ezer dollárnak megfelelő jüant annak, aki nyomra vezeti a hatóságokat.

A férfi vesztét egy nagybátyja okozta, akit piti bűncselekmény miatt vittek be a rendőrségre, ahol DNS-t vettek tőle. Gyorsan kiderült, hogy a sorozatgyilkosságokat egy rokona követte el.