Legalább 45 embert megölt egy öngyilkos merénylő Jemenben

2016.08.29. 09:54

Legalább 45 ember meghalt, legalább hatvan megsebesült egy öngyilkos merénylő támadásában hétfő reggel a dél-jemeni Ádenben, egy helyi milícia toborzóirodájánál az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű segélyszervezet információi alapján.

A halottak száma egyelőre nem teljesen egyértelmű, az MSF információi 45 halottról szólnak, az AP hírügynökség 25 halottról ír, a BBC úgy fogalmaz, legalább 40 halott van, a Reuters szerint legalább 45.

A jelenlegi információk szerint egy autóval hajtott az emberek közé a merénylő, és a bomba az autóban volt. A merényletet egyelőre senki sem vállalta magára.

Legutóbb májusban történt hasonló, akkor a dél-jemeni Mukalla városában robbantott egy öngyilkos merénylő, megölve ezzel negyven embert. Akkor később a város biztonsági főnöke ellen is merényletet követtek el.

Jemen északi felét az Irán támogatását élvező síita húszi lázadók és szövetségeseik tartják hatalmukban, míg a déli országrészben az Abed Rabbó Manszúr Hádi vezette, nemzetközileg elismert kormány van uralmon. A konfliktusból hasznot húzva a dzsihadisták megerősítették jelenlétüket az arab-félszigeti országban.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport