Pokolgép robbant a szomáliai elnöki palotánál

2016.08.30. 13:04

Autóba rejtett pokolgép megölt öt katonát a szomáliai elnöki palota előtt. A merényletért a kelet-afrikai ország egy részét uraló as-Sabáb iszlamista milícia vállalta a felelősséget.

A Reuters brit hírügynökség az eset szem- és fültanúira hivatkozva arról számolt be, hogy a robbanás után lövések voltak hallhatók a helyszínen, és egy autó roncsait látták, valamint vérfoltokat a földön.

Egy rendőrparancsnok szerint egy katonai ellenőrzőpontnál következett be a robbanás, és az áldozatok száma több is lehet a most ismert ötnél. A robbanásban súlyosan megrongálódott két közeli szállodaépület is.

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózathoz kötődő as-Sabáb rádiója közölte, egy emberük robbantotta fel magát a fővárosban, Mogadishuban található elnöki palota előtt.

Múlt csütörtökön az as-Sabáb fegyveresei megtámadtak egy éttermet Mogadishuban. Először egy autóba rejtett bombát robbantottak fel a tengerparti helyen, aztán pedig tűzharcot vívtak a biztonsági erőkkel. Hat civil, két rendőr és két támadó halt meg.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport