Valter
16 °C
31 °C

Evakuálták a frankfurti repülőteret, a gépekről is leszállítottak mindenkit

2016.08.31. 11:00

Egy, a biztonsági ellenőrzésen gyanúsan viselkedő személy miatt kiürítették a frankfurti nemzetközi repülőtér több terminálját - adta hírül a német Bild, a kiürítésről pedig fotók is jelentek meg a közösségi oldalakon. 

A repülőtér üzemeltetője Twitter-oldalán közölte: az 1-es terminálon egy ember a biztonsági ellenőrzés befejezése előtt jutott be az A jelzésű várakozási területre, ezért a szövetségi rendőrség úgy döntött, kiürítik az A és az A+ jelzésű területet és valamennyi utas esetében újra elvégzik a biztonsági ellenőrzést. 

A rendőrség később azt közölte, hogy nem vették őrizetbe az utast, mert nem tudják, hogy véletlenül vagy tudatosan kerülte-e meg az ellenőrzést. 

Sajtóhírek szerint a repülőtér biztonsági ellenőrzésén egy gyanús személyt szúrtak ki, ezután mondták be a hangosbemondóba, hogy az utasok azonnal hagyják el az érintett terminálokat.

"Az üzletek be vannak zárva, és a még ki nem futott gépekről is leszállítottak mindenkit. Én a Los Angelesbe tartó LH456-os járaton utaztam volna. Most még a security check-en és a border control-on belül várakozik mindenki. Nem túl sok rendőrt lehetett látni, amikor elhagytuk a gépet (talán maximum 10-et). Arról nem kaptunk információt, hogy pontosan milyen biztonsági okból kellett a gépet és a kapuk előtti területet elhagyni" - írta az Indexnek egy olvasó.