Az olasz földrengés áldozatain viccelődött a Charlie Hebdo

2016.09.03. 14:03

Nagyon sokan felháborodtak Olaszországban azon, hogy a francia szatirikus lap, a Charlie Hebdo lasagne-nak ábrázolva viccelődött a múlt heti olaszországi földrengés csaknem 300 áldozatán - írja a Local.fr.

Az olasz igazságügyi miniszter, Andrea Orlando undorítónak nevezte a lap karikatúráját, miután az olasz közösségi médiában sorra akadtak ki az emberek. "Nem hiszem, hogy érdemes lenne ennél többet mondani, hiszen az pont azt a hatást érné el, amit el akartak érni a karikatúra készítői, tehát hogy botrány legyen a rajzból" - mondta.

A képen egy vérző férfi, egy nő és több áldozat együtt látható, akiket maguk alá temettek a romok. A férfi mellé az van írva, hogy "paradicsomszószos tészta", a nő mellé az, hogy "csőben sült tészta", a romok alá temetett halottak mellé pedig az, hogy "lasagne". A kép alá az van írva, hogy "földrengés olasz módra".

Sergio Pirozzi, a földrengés által sújtott Amatrice polgármestere kellemetlennek és szégyenteljesnek nevezte a karikatúrát, és azt is elmondta, hogy biztos benne, hogy a francia emberek többsége nem így érez a földrengés kapcsán. Amarticében több mint 180 ember halt meg a földrengés miatt. A római francia nagykövetség közleményben jelezte, hogy a Charlie Hebdo-karikatúrának semmi köze nincs Franciaország hivatalos álláspontjához az ügyben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport