Trumpista politikus példálózik a magyar határkerítéssel és népszavazással

2016.09.04. 09:43

Orbán Viktor magyar miniszterelnök nagyon sokban hasonlított Donald Trumpra, amikor azt mondta idén Februárban: »Nem akarunk bűnözést, terrorizmust, homofóbiát és antiszemitizmust importálni Magyarországra«

– így magasztalja Tom Tancredo egykori amerikai elnökjelölt-aspiráns, korábbi coloradói republikánus képviselő a magyar bevándorláspolitikát a Breitbartban megjelent publicisztikájában. Tancredo cikke emellett még egy bújtatott kampányolás Donald Trump jelenlegi konzervatív elnökjelölt mellett: a politikus szerint a magyarhoz hasonló szigorú bevándorláspolitika kellene az Egyesült Államokban.

Az egykori elnökjelölt-jelölt írásában kifogásolja, hogy Bill Clinton korábbi elnök és az Obama-adminisztráció többször kritizálta a magyar demokratikus állapotokat. A semmilyen hivatallal nem rendelkező Clinton nem hivatalosan még és májusi előadásában mondta azt, hogy Magyarország putyini diktatúrát akar.

Tancredo szerint hazánk viszont egy erős demokrácia, amely a legrégebbi népképviseleti hagyományokból merítkezik, mivel népszavazást írt ki a betelepítési kvótáról. A politikus szerint az embereknek kell eldönteniük, hogy kivel akarnak együtt élni.

A tavaly szeptemberben elkészült határkerítésről pedig úgy véli, az jóval több, mint puszta terrorizmus elleni harc. Érvelése szerint a háborús országokból elinduló emberek többsége muszlim, akik tiszteletben tartják a sária szerinti törvénykezést, az pedig összeegyeztethetetlen a nyugati értékekkel. Tehát még akkor is kulturális és közbiztonsági veszélyt jelentenek, ha nem is terroristák.

Ezekből kanyarodik rá Trump támogatására: szerinte a globalista üzletember elnökként ugyanígy az emberek kezébe akarja adni a hatalmat, szemben a globalista bürökratákkal és a világot irányító elittel. Tehát már nemcsak Orbán Viktor keresi a kapcsolatot az elnökjelölttel, miután korábban a Bálványosi Szabadegyetemen első hivatalban lévő kormányfőként mondta azt, hogy „Trump lenne a jobb Európa és Magyarország számára.”

A cikket jegyző Tancredo nem először írt és beszélt határvédő kerítések mellett és muszlim bevándorlók ellen:

  • 2007-ben azt írta, hogy le kellene bombázni az iszlám szent városát, Mekkát, mert az elrettentené a szélsőséges terroristákat a merényletektől, eszükbe sem jutna, hogy bosszút álljanak.
  • Szintén 2007-ben egy olyan reklámmal kampányolt, amelyben egy fiktív terrortámadás éri az Egyesült Államokat, az egészet azzal magyarázva, hogy túl sok idegen érkezik az országba, mert nincs kerítés a határon és túl egyszerű a bevándorlás.
  • Amikor pedig a mexikói határra épített kerítésről kérdezték, akkor azt mondta, hogy azokat az amerikai településeket, amelyek renitenskednek, a határ mexikói oldalára kéne elfalazni.


  • Hírek
  • Bankszámla