18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

Nincs szomorúbb a gázsérült gyerekek sírásánál

2016.09.06. 16:34

Kedden szíriai kormánycsapatok klórgázzal töltött tartályokat és hordóbombákat dobtak le az ostromlott szíriai nagyváros, Aleppó ellenzékiek által tartott Szukkari városnegyedére. Helyi források - egyelőre meg nem erősített - információi szerint legalább 120 sérültje van a gáztámadásnak, az oroszok és kormányerők által szisztematikusan pusztított kórházak egyikéből is felkerült a netre egy meglehetősen durva videó, melyen gázsérült gyerekeket látnak el (tényleg durva, én szóltam):

Az Emberi Jogok szíriai Megfigyelőközpontja legutóbb augusztus 11-én számolt bevegyi fegyver bevetéséről a civil lakosság ellen, akkor az al-Kudsz kórház igazgatója négy ember haláláról és 55 mérgezéses esetről számolt be, és egyértelműnek tartotta, hogy vegyi fegyver bevetése történt. 

Szíriában elképesztő dezinformációs háború is folyik, mindenki keményen megdolgozza a nemzetközi közvéleményt az ellenfél által elkövetett szörnyű tettekről szóló híradásokkal. Viszont a kivégzésekről, terrorbombázásokról és gáztámadásokról szóló hírek meglehetősen nagy részéről derül ki, hogy tényleg megtörtént.

Ami tény: az Aszad-rezsim 2013-ban nagy mennyiségben vetett be vegyi fegyvert Damaszkusz egyik külvárosában, ami akkor majdnem kiváltotta az Egyesült Államok intervencióját. Végül Obama kihátrált a "vörös vonal" mögül, viszont a szír kormány vegyi fegyvereit is külföldre szállították. Azonban az országban még fel-felbukkannak kisebb készletek, az ENSZ az utóbbi években összesen kilenc bizonyítható vegyifegyver-támadást regisztrált az Aszad-rezsim és az Iszlám Állam részéről.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport