Felrobbant és leégett egy gyár Bangladesben

000 G102H
2016.09.10. 08:55 Módosítva: 2016.09.10. 14:00

23 ember meghalt, további több tucatnyi megsérült szombaton, amikor egy kazánrobbanás után tűz ütött ki a bangladesi főváros, Dakka külvárosában egy csomagolóanyag-gyárban – írja a Reuters.

A baleset idején nagyjából százan dolgoztak a Tongi iparvárosban lévő négyszintes üzemben. Az emberek többsége égési sérülést szenvedett. A válságos állapotban lévő sérülteket a fővárosi kórházba vitték. A rendőrök attól tartanak, hogy az épületben még többen lehetnek. Egyelőre nem sikerült megfékezni a lángokat, ezért félő, hogy emelkedni fog a halottak és a sérültek száma.

A gyárban élelmiszerek és vegyi anyagok számára gyártanak csomagolóanyagot. Az előzetes adatok szerint a földszinten vegyi termékeket raktároztak, ezek gyulladtak meg, és a lángok nagyon gyorsan terjedtek. A helyszínre sok tűzoltót vezényeltek. 

Felrobbant és lángol egy gyár Bangladesben

Bangladesben a kíméletlen és nem biztonságos munkakörülmények miatt gyakoriak az üzemi balesetek. Négy évvel ezelőtt, 2012 novemberében egy ruhagyár épületében keletkezett tűzben 112 munkás halt meg. Nem sokkal később, 2013 áprilisában összeomlott egy sok ruhagyárnak otthont adó nyolcszintes épület, meghalt 1100 ember.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport