Fábián, Sebestyén
-2 °C
0 °C

Légicsapás érte egy a szíriai város piacát, sok a halott

2016.09.10. 17:32

Harci repülőgépek mértek csapást Szíriában szombaton a felkelők kezén lévő Idlíb városának egyik forgalmas piacára az MTI beszámolója szerint. Legalább 25-en életüket vesztették, és több tucatnyian megsebesültek, az áldozatok között nők és gyerekek is vannak - jelentették a mentőalakulatok tagjai és helyi lakosok.

A szíriai ellenzékhez köthető egyik segélyszervezet, a Fehérsisakosok két munkatársa a Reuters brit hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: újabb és újabb holttestek kerülnek elő a piac területén egykor álló épületek romjai alól. Idlíb az azonos nevű északnyugat-szíriai tartomány székhelye. Egy helyi lakos és a mentőalakulatok több tagja szerint is orosz harci repülőgépek bombázhattak. Ezt onnan lehet tudni, hogy nagy magasságból hajtották végre a légicsapást, ellentétben a szíriai helikopterekkel, amelyek kis magasságból lőnek - magyarázták.

A javarészt a Dzsejs al-Fath (Hódítás Hadserege) szíriai ernyőszervezethez tartozó iszlamista lázadócsoportok kezén lévő tartomány több városát és települését masszív légicsapások érték az elmúlt hetekben, amelyek több tucatnyi halálos áldozatot és sebesültet szedtek. Az Egyesült Államok és Oroszország minden Szíriában harcoló felet általános fegyvernyugvásra szólított fel szeptember 12-én naplementétől - ebben állapodott meg szombaton John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, miután több órán át tárgyaltak Genfben a szíriai helyzetről.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!