László
19 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

28 gyerek halt meg Szíriában egy nappal a fegyverszünet előtt

2016.09.11. 13:09

Legalább 90 áldozata van a legutóbbi légicsapásoknak Szíria északi részén, a bombázások áldozatai között 28 gyerek is van - írja az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központjára hivatkozva a CNN

Órákkal azután, hogy John Kerry amerikai és Szergej Lavrov orosz külügyminiszter megállapodott arról, hogy szeptember 12-től az amerikaiak vezette NATO koalíció, a szír kormányerő, az ezt támogató orosz hadsereg és az ezekkel keresztül-kasul szövetséges felkelők is leállítják a harcokat, beleértve a légi támadásokat is. 

Ez viszont nem tartotta vissza azokat a repülőket, amelyek a kormányellenes felkelők irányítása alatt lévő Ibdilt és Aleppót bombázták a hétvégén. Az egyik légicsapás egy piacot ért Ibdilben, itt sok gyerek és nő esett áldozatul. Hogy pontosan melyik kormány légiereje hajtotta végre az akciókat, arról nem ír a CNN. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!