Mihály
2 °C
16 °C

Több lányt is megerőszakolhattak a galántai javítóintézetben

2016.09.12. 11:01

Andrej Kiska köztársasági elnök azonnali vizsgálatot rendelt el azután, hogy Natália Blahová, az SAS képviselője kijelentette, tudomása szerint megerőszakoltak egy fiatal lányt egy javítóintézetben, írja a Parameter.sk.

A hírek szerint a galántai javítóintézetben egy terapeuta élt vissza a helyzetével, a történtekről tudott az intézmény több alkalmazottja, köztük az igazgatóhelyettes is. A 14 éves lánynak az erőszak után súlyos egészségügyi és pszichikai problémai lettek, nemi betegségekkel is megfertőzödött.

A rendőrség egy éve tud az ügyről, mivel a lány anyja feljelentést tett, de a képviselő szerint el akarták hallgatni a nyilvánosság előtt az ügyet. A rendőrség a nyomozást is leállította, miután az alkalmazott vallomásában azt állította, hogy nem tudja, hány éves a lány.

Blahová ugyanakkor azt állítja, hogy nem ez volt az egyetlen eset, az intézet igazgatója három lányt itatott le és gyógyszerezett be, majd brutálisan megerőszakolta őket. A rendőrség állítólag ebben az esetben is leállította a nyomozást, mivel meglátásuk szerint nem történt bűncselekmény.

Az intézet tagadja a vádakat, álláspontjuk szerint semmiféle erőszak nem történt.