Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Szíria lelőtt egy izraeli vadászgépet – Izrael cáfolja

2016.09.13. 10:23

Lelőttek egy izraeli vadászgépet a szíriai Kuneitr felett és eéfogtak egy drónt – állítja a szíriai állami SANA hírügynökség. Az izraeli hadsereg szerint azonban a szíriai bevetés során nem érte veszteség a légierőt – írta a Times of Israel.

Annyit elismertek, hogy két föld-levegő rakétát kilőttek a Bassar Aszad vezette szíriai hadsereg erői a bevetés területén.

Izrael azután indította meg a gépeit, hogy aknatűz érte Szíria területről az Izrael fennhatósága alatt álló Golán-fennsíkot. Abban a támadásban senki sem sérült meg. Az aknatűz néhány órával azután történt, hogy hivatalosan kétnapos tűzszünet lépett életbe Szíria területén az iszlám világ egyik legfontosabb ünnepe, az áldozati ünnep idejére.

Az elmúlt három héten öt légicsapást hajtott végre az izraeli hadsereg Aszad erői ellen, nehéztüzérségi támadásokra válaszul.