Valér
1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Felrobbant egy turistahajó Balinál

2016.09.15. 10:17

Felrobbant egy turistákat szállító kirándulóhajó motorja az Indonéziához tartozó Bali partjainál, a balesetben 2 ember meghalt, és legkevesebb 13-an megsérültek – írja az MTI.

A Detik online híroldal idézte a helyi rendőrség képviselőjét, aki szerint egy holland és egy indonéz állampolgár halt meg. A sérültek között ausztrál, dél-koreai, brit, francia, ír, német, olasz, portugál és spanyol turisták vannak, őket a sziget fővárosa, Denpasar egyik kórházába szállították.

A robbanás egy olyan motoros bárkán történt, amely Bali és a külföldi turisták körében közkedvelt másik sziget, Gili Trawangan között közlekedik. A hajón az öttagú személyzettel együtt 35-en voltak. A bárka kétszáz méterre elhagyta a kikötőt, majd sűrű füst tört elő a motortérből, amit robbanás követett. A történtek okát egyelőre nem tudni.

Tavaly júniusban is volt egy hasonló baleset egy Bali és Lombok szigete között közlekedő komphajón, amelyen műszaki okokból két kisebb robbanás következett be. A fedélzeten 129-en, elsősorban turisták voltak, közülük 25-en sérültek meg.

A több mint 4 millió lakosú Bali az indonéz szigetvilág keleti részén található, rendkívül népszerű üdülőhely. Tavaly 4 millió turista töltötte szabadságát az indiai-óceáni szigeten, a legtöbben, majdnem egymillióan Ausztráliából érkeztek.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport