Paszkál
10 °C
15 °C

Keselyű csapódott egy Lufthansa gép orrába

2016.09.16. 16:45

Fakó keselyű csapódott a Lufthansa Münchenből Mallorcára tartó gépébe csütörtökön, írja az Express. A madár 1500 méteres magasságban találkozott a repülővel, mikor az éppen leszálláshoz készülődött.

A pilóta az irányítótoronynak azt mondta, nem tudta volna elkerülni az ütközést. Az utasok beszámolói szerint egy hangos puffanást lehetett hallani, mikor a keselyű a géptörzsbe csapódott. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a madár tulajdonképpen a repülőbe ágyazódott, hatalmas rést ütve a gép orrán. Ez szerencsére semmilyen komoly következménnyel nem járt, de a gépnek kényszerleszállást kellett végrehajtania és hazafele tartó útját is el kellett halasztani.

Egy a keselyűkkel foglalkozó szervezet sajnálatát fejezte ki az üggyel kapcsolatban és arra figyelmeztetett, egyre több ilyen incidensre lehet számítani, ahogy a fiatalabb állatok megtanulnak repülni. A 80-as években a fakó keselyű kis híján kihalt Mallorcán, azonban egy programnak köszönhetően újra növekszik a számuk. Arra is kitértek, hogy egy ilyen balesetnek sokkal komolyabb következményei is lehettek volna.