Tanzániában is találtak egy darabot az eltűnt maláj gépből

2016.09.16. 06:07

A több mint két éve eltűnt malajziai utasszállító repülőgéphez tartozik az a nagy méretű roncsdarab, amelyet júniusba Tanzániában találtak - írja az MTI az ausztrál közlekedésbiztonsági hivatal (ATSB) pénteki bejelentésére hivatkozva. 

 A szakértők a kódok, gyártási számok és más árulkodó adatok alapján bizonyítottnak találják, hogy a június 20-án Tanzániában talált szárnydarab az MH370-es járattól származik.

A Malaysia Airlines légitársaság Kuala Lumpurból Pekingbe tartó MH370-es járata 239 emberrel a fedélzetén 2014. március 8-án tűnt el röviddel a felszállás után, és a feltételezések szerint az eredeti útvonalról teljesen letérve, az Indiai-óceán déli részén zuhant le.

Az ügyet vizsgáló szakemberek eddig csak a Franciaországhoz tartozó indiai-óceáni Réunion szigetén tavaly júliusban előkerült roncsdarabról tudták bebizonyítani, hogy valóban az eltűnt géphez tartozott. Találtak még több más olyan roncsdarabot Mozambik, a Dél-afrikai Köztársaság és a Mauritius részét képező Rodrigues szigetének partjain és Madagaszkáron, amelyekről elképzelhető, hogy valaha szintén az MH370-es részeit képezték. Az egyik darabon található égésnyomok alapján az a feltételezés is lábra kapott, hogy lezuhanása előtt tűz pusztíthatott a gép fedélzetén.

A Boeing 777-es típusú gép roncsai utáni kutatás már több mint két éve folyik az Indiai-óceán térségében, de egyelőre kevés eredménnyel. Eddig csaknem 110 ezer négyzetméteres területet kutatták át. Malajzia, Kína és Ausztrália hatóságai nemrégiben bejelentették, hogy a keresést felfüggesztik, ha nem találják meg a gépet a még átfésülésre váró 10 ezer négyzetkilométeres övezetben.

Ezen a linken találja meg az MH370-es járat eltűnésével és a kutatás fordulataival kapcsolatos összes hírt>>>>>>>>>>>>>  • Hírek
  • Hírek