Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng

Lövöldözés után fogták el a New York-i robbantás miatt keresett férfit

2016.09.19. 13:10 Módosítva: 2016.09.19. 17:49

Több hatósági forrás is megerősítette, hogy egy lövöldözés végén elfogták a New York-i robbantás és a New Jersey-ben talált robbanószerkezetek ügyében keresett Ahmad Rahamit Linden városában, írja az NBC News és a New York Times.

A Guardiannek a helyi hatóságok azt is elmondták, hogy egy rendőr megsérült az akcióban.

A rendőrség hétfőn adott ki felhívást, amiben jelezték, hogy a 28 éves afgán származású amerikait keresik. Rahami utolsó ismert tartózkodási helye a New Jersey államban található Elizabeth városában volt. A férfi Afganisztánban született, de már amerikai állampolgár. 

Elizabeth város vasútállomása közelében vasárnap két utcaseprő figyelt fel egy gyanús csomagra, ami egy szemetesben volt. Christian Bollwage polgármester azt mondta, hogy a zsákban négy-öt robbanószerkezet volt, és amikor a tűzszerész robot hatástalanítás közben elvágott egy vezetéket, a csomag felrobbant. Senki nem sebesült meg.

A hétvégén New Yorkban egy robbantásban 29-en megsebesültek, a közelben pedig egy másik, fel nem robbant kuktabombát találtak. New Jersey-ben csőbomba robbant egy futóversenyen, de senki nem sérült meg.

„Remélhetőleg most egy sor kérdésre választ kapunk" – mondta Bollwage Rahami elfogása után a férfi családjának otthona előtt, ahol házkutatást tartott a rendőrség.

Korábban a CNN azt írta, hogy egy terrorista sejthez vezették el a nyomozókat azok a bombák, amelyeket a hétvégén találtak New Jersey államban, illetve amelyek New Yorkban és New Jersey-ben robbantak fel. Egyelőre azonban nem tudni, hogy voltak-e Rahaminak társai.