Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felgyújtottak egy görög menekülttábort, ki kellett üríteni

2016.09.19. 23:04

Nagyjából 3-4000 menekültnek kellett elhagynia a szállását Görögországban tűz miatt, írja az MTI. A Leszbosz szigetén található Moria település menekülttáborában tűz ütött ki, ami aztán hamar terjedni kezdett a szeles időjárás miatt. A rendőrség szerint szándékos gyújtogatás történt. 

Mintegy 5600 menekült tartózkodik Leszboszon, ami az egyik első állomása az Európába érkező migránsoknak. A legtöbben a menedékkérelmük elbírálása miatt ragadtak a görög szigeten, ami általában hónapokba is telhet.

CsviW 3WgAAXUkZ
Fotó: Twitter

Korábban több, mint 300 menekült tüntetett délután az ellen, hogy esetleg visszaküldhetik őket Törökországba. Miután a tüntetők visszatértek a táborba, több összetűzés is kitört a menekültek között. Valószínűleg ekkor történhetett a gyújtogatás is a francia BFM TV helyi tudósítója szerint.

Nem ez az első eset, hogy gyújtogatás történik a táborban, de soha ennyit embert nem kellett még kitelepíteni a helyszínről.