Élő adásban lökték földre a CNN riporterét, szükségállapot Charlotte-ban

GettyImages-609481450
2016.09.22. 06:38 Módosítva: 2016.09.22. 06:46

Szükségállapotot hirdettek szerdán az egyesült államokbeli Charlotte-ban, miután ismét erőszakig fajuló tiltakozások voltak amiatt, hogy egy rendőr intézkedés közben lelőtt egy afroamerikai férfit, írja az MTI.

Pat McCrory, Észak-Karolina állam kormányzója bejelentette: a nemzeti gárda és az autópálya-rendőrség egységeit küldik erősítésként a városba járőrözésre. A szükségállapotot azután vezették be, hogy helyi idő szerint szerda este a rendőrség könnygázt és gumilövedékeket vetett be több száz tüntető ellen, akik egy békésen megemlékező tömegből váltak ki és kezdtek randalírozni a város utcáin.

Egy tüntető súlyosan megsebesült a zavargások alatt. A polgármesteri hivatal egy közleményében azt írta, hogy a férfi belehalt a sebesülésébe. Ezt később úgy módosították, hogy válságos állapotban van. Helyi illetékesek szerint a férfit nem rendőrségi lövedék találta el.

Hat rendőr könnyebben megsebesült a tüntetőkkel folytatott összecsapásban, egy tüntető pedig egy élő adásban tudósító riportert lökött fel.

Az észak-karolinai városban kedden a rendőrök intézkedés közben lőttek agyon egy 43 éves fekete férfit. A rendőrség szerint a férfinél fegyver volt, az áldozat családja azonban ezt vitatja. Az első zavargások kedden este törtek ki a városban, 16 rendőr megsebesült.

A feketék elleni rendőri túlkapások hátteréről, az arra adott válaszokról itt írtunk részletesebben>>>>>>

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás