Ferenc
11 °C
30 °C

Háromezer privát fényképet lophattak el Katalin hercegnő húgától

2016.09.24. 12:10

Rendőrségi nyomozás indult, miután Pippa Middleton iCloud-fiókját állítólag hekkerek feltörték, írja a BBC. (Az iCloudba töltődnek fel automatikusan az iPhone-nal készült fényképek. Ezek fizikailag nem a telefonon vannak, hanem egy központi tárolón.)

Sun bulvárlap azt írta, hogy nekik 50 ezer fontért ajánlották fel az állítólagos képeket, amiken szerepel Pippa egy esküvői ruhapróba közben, de van kép a vőlegényéről meztelenül, valamint Katalin és Vilmos gyermekeiről, Györgyról és Saroltáról, és Pippa anyjáról az esküvő helyszínéül választott templomban is. Vannak emellett bulifotók is Pippa Middletonról.

A rendőrség egyelőre annyit közölt, hogy kihallgatások zajlanak, és nem tartóztattak le senkit.

Az eddigi információk szerint 3000 képről lehet szó, a hekker pedig a WhatsAppon jelentkezett, hogy eladná a képeket. Amikor azonban bizonyítékot kértek tőle a képek valódiságáról, megszakadt a kommunikáció.

A Sun Middleton szóvivőjét idézi, aki megerősítette, hogy nem csak ügyvédeket értesítettek, hanem a rendőröket bevonták az ügybe.

Pippa Middleton és a vőlegénye, a befektetési alapkezelő James Matthews nemrég jelentette be, hogy összeházasodnak, az esküvőt jövő évre tervezve.