Koronavírus adatok

2022. jan. 24.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Timót, Xénia
-8 °C
-1 °C
18

Csak felnőtteknek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet. Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését a gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartozik.

A charlotte-i rendőrség is kiadta a videót a fekete férfi lelövéséről

2016.09.25. 14:30 Módosítva: 2016.09.25. 14:31

A charlotte-i rendőrök nyilvánosságra hozták a saját videójukat annak a fekete férfinak az agyonlövéséről, akit még kedden ölt meg egy rendőr, írja a BBC. Az eset miatt zavargások törtek ki az észak-karolinai városban, ezeknek 44 áldozatuk van, egy embert pedig letartóztattak.

A 43 éves, hétgyermekes Keith Lamont Scottot kedden lőtte le egy szintén afroamerikai rendőr. Scott családja szerint egy könyv, és nem pisztoly volt a kezében, a charlotte-i rendőrfőnök szerint viszont teljesen biztos, hogy fegyvere volt.

A rendőrök azután hozták nyilvánosságra a videót, hogy a lelőtt Keith Lamont Scott felesége nyilvánosságra hozott egy saját felvételt a férfi lelövéséről. Scott feleségének pénteken nyilvánosságra hozott videójában többször is hallható, ahogy a nő azt mondja a rendőröknek, hogy férjének nincs fegyvere.

Az egyik rendőrautó kamerájával és az egyik rendőr kamerájával készített videón pedig látszik, ahogy Scott kiszáll a kocsiból és hátrálni kezd, a kezei a teste mellett vannak, de az nem, tart-e valamit. A rendőrök odakiáltanak neki, hogy tegye le a fegyvert. Négy lövést hallani, utána pedig már azt látni, hogy a férfi a földön van.

Egyik videóból sem derül ki tehát biztosan, hogy volt-e fegyvere Scottnak, de a rendőrség képeket is kiadott, ezeken egy pisztoly és marihuána látszik, a rendőrök állítása szerint ezeket találták a férfinál.

A charlotte-i rendőrfőnök az esetről annyit mondott még, hogy Scottnál marihuána volt, illetve elkövetett egy másik bűncselekményt is, de ezt nem részletezték. A Scottot lelövő rendőr nem viselt testkamerát, a rendőrfőnök szerint ez nem kötelező.

Sokkal több embert ölnek meg a rendőrök Amerikában,, mint bárhol máshol a világon. A Charlotte-i fekete férfi meggyilkolása után újra a rendőri rasszizmusról van szó Amerikában. A helyzet azonban bonyolultabb, mint elsőre tűnik.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport