Elkapták az embercsempészt, aki miatt közel 300-an fulladtak a tengerbe

2016.09.27. 08:56

Egyiptomi tisztségviselők bejelentése szerint elkapták annak a hajónak a tulajdonosát, ami múlt héten süllyedt el a Földközi-tengerben a fedélzetén 450 utassal. A hajó tulajdonosa ellen embercsempészet és gondatlanságból elkövetett emberölés miatt emelnek vádat. Korábban az egyiptomi hatóságok már őrizetbe vettek négy férfit, akik a hajón személyzetként dolgoztak.

A hatóságoknak 165 utast sikerült élve kimenteniük, 178 ember holttestét már megtalálták, és legalább 100-at még keresnek a búvárok. A Nemzetközi Migrációs Szervezet szerint az utasok többsége egyiptomi állampolgár volt, de voltak a hajón Szudánból, Eritreából, Szíriából és Etiópiából származó menekültek is.

Korábbi információk szerint a hajó kapacitása hivatalosan 200 fő volt - tehát az embercsempész dupla annyi embert vett fel rá, mint amennyi biztonságosan szállítható lett volna. A menekültek fejenként 2000 dollárt fizettek azért, hogy felszállhassan az Olaszországba tartó hajóra.

Idén Egyiptomból 12 ezer migráns érkezett a tengeren keresztül Olaszországba, tavaly ugyanennyi idő alatt 7000 ember jött.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport