Valér
-1 °C
0 °C

Egy orosz cég olyan rakétakilövő formájú ágyat készít, amivel a maláj gépet lőtték le

2016.10.03. 06:21

Éles bírálatok célpontjává vált egy, Buk-rakétakilövő formájú gyerekágyat is áruló szentpétervári gyerekbútor-forgalmazó azok után, hogy egy nemzetközi vizsgálat múlt héten megállapította, Oroszországból származó Buk-rakétával lőtték le 2014-ben az MH17-es járatszámú maláj utasszállító repülőgépet Kelet-Ukrajna felett-

A holland, ausztrál, maláj, ukrán és belga ügyészekből álló nemzetközi vizsgálóbizottság szerdán ismertetett jelentésében megállapította, hogy az oroszbarát szakadárok ellenőrzése alatt álló kelet-ukrajnai területről lőtték ki azt az Oroszországból származó rakétát, amely megsemmisítette a Malaysian Airlines 298 embert szállító repülőgépét. A katasztrófát senki sem élte túl. Moszkva elutasította a jelentést.  

A Buk-kilövő formájú ágyat forgalmazó szentpétervári CaroBus igazgatója, Anton Koppel azonban nem lát semmi "abnormálisat" a termékben, amelyet "az anyaország jövőbeli védelmezőinek" szánnak.  "Egyes gyerekek orvosok lesznek, mások bankárok, megint mások katonák" - közölte.

A Buk-ágy egy további meglepetése az, hogy ha felnyitják az ágyneműtartót, a keret úgy néz ki, mint egy rakétakilövésre kész állomás. 

A CaroBus honlapján fellehető információkból nem világos, hogy a terméket mikor kezdték el forgalmazni, de a leírásban újdonságként szerepel a Buk-ágy. 

    

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!