Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Plágiummal vádolják a cseh belügyminisztert

2016.10.05. 14:02

A parlamenten kívüli cseh Kalózpárt szerdán hozta nyilvánosságra, hogy speciális szoftverek segítségével megvizsgáltatta Chovanec egyetemi diplomamunkáját, és kiderült, hogy annak néhány része szóról szóra megegyezik egy interneten található korábbi anyaggal, ami a középiskolai érettségik kérdéseire adott válaszok között található - közölte az MTI. 

Milan Chovanec nyilatkozatban azonnal visszautasította a vádat, kijelentette: személye elleni politikai támadásról van szó, amit a Kalózpárt a hétvégi regionális helyhatósági és részleges szenátusi választások előtti kampányban akart kihasználni.

Vitatható egyetem

A szociáldemokrata politikus 2009-ben a pilseni (Plzen) Nyugat-csehországi Egyetemen szerzett jogi diplomát. Az egyetem jogi karát néhány éve megszüntették, miután kiderült, hogy ott számos befolyásos közéleti személyiség, politikus, képviselő, rendőr szerzett nagyon vitatható körülmények között jogi diplomát. A vitatott diplomamunkák többsége ismeretlen okokból időközben eltűnt a jogi kar könyvtárából.

Milan Chovanec abban az időben a Pilseni régió egyik vezető embere volt, 2010-től 2014-ig pedig a régió elöljárójának a tisztségét töltötte be. "Mai szemmel nézve ez a művecske nem ideális, de a maga idejében megfelelt a követelményeknek" - reagált a bírálatra a mai belügyminiszter. Megjegyezte: a pilseni egyetem botrányai miatt már korábban úgy döntött, hogy jogászi címét nem fogja használni és nem is használja.